Η αναγνώριση των κερμάτων μπορεί να εισαχθεί στη ζωή ενός παιδιού από την ηλικία των 4 ετών. Την ίδια περίπου περίοδο ένα παιδί μπορεί να καταλάβει την έννοια της αποταμίευσης, λέει ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Δ. Φίλιππας.

Ο βασικός στόχος είναι να παρουσιασθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη χρηματοοικονομική γνώση. Αυτό αναφέρει ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Δ. Φίλιππας, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ethnos.gr.

 1 Read more

Το βιβλίο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!» παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Ά Αθηνών, ο Καθηγητής Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και ο κύριος Ιωάννης Καντώρος, CEO του Ομίλου INTERAMERICAΝ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας. Την συζήτηση διηύθυνε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, κύριος Γιώργος Ευγενίδης.

 3 Read more

Η έκδοση των επίσημων πρακτικών του 1ου Συνεδρίου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, έγινε τον Μάρτιο του 2018. Read more

 2

Το βιβλίο «Προγραμματίζοντας για το Μέλλον μας!» παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, υπό την αιγίδα του ομίλου INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας για την υποστήριξη του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού. Read more

 3

Ποια ανθρώπινα σφάλματα παρατηρούνται στην επενδυτική και επιχειρηματική «στρατηγική». Τι είναι οι φούσκες, ο δείκτης φόβου και ο μαύρος κύκνος. Η συμπεριφορά της αγέλης και μια κριτική για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το νέο βιβλίο του Νικόλαου Δ. Φίλιππα.

Nέο βιβλίο εξέδωσε ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικόλαος Φίλιππας.

Το νέο βιβλίο με τίτλο «Ψυχολογία των Αγορών: Παρεμβάσεις πριν και μετά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση» διαπραγματεύεται τις αρχές και την θεωρία της Συμπεριφορικής Χρηματοοικονομικής (Behavioral Finance).

 2 Read more