Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών»
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρωτοποριακού παιδικού βιβλίου/λεξιλογίου με τίτλο «Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ένα σεμνό και ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά κλίμα.

Το βιβλίο παρουσίασαν σε μαθητές και μαθήτριες της 6ης τάξης του Δημοτικού της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» ο συγγραφέας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Δ. Φίλιππας και η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

 8 Read more
Η διδασκαλία των νεαρών παιδιών για τα χρήματα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς τα βοηθά να ευαισθητοποιηθούν από νωρίς σχετικά με την διαχείρισή τους και να ανακαλύψουν ποια θα πρέπει να είναι η σχέση τους με αυτά. Πως θα μπορούσαμε όμως να το επιτύχουμε αυτό χρησιμοποιώντας έναν ευχάριστο τρόπο, ο οποίος θα εξάπτει την φαντασία και θα προσφέρει παράλληλα τα χρήσιμα συμπεράσματα που πρέπει να παρουσιασθούν στα παιδιά;

Η ιστορία των Άρκο και Ίρις, έχοντας αποδοθεί ως παιδικό παραμύθι, προσφέρει στα παιδιά αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό.

 13 Read more
Ένα πρωτοποριακό και πλήρως εικονογραφημένο βιβλίο/λεξικό χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης είναι πλέον διαθέσιμο για παιδιά έως 12 ετών, καθώς και για τους γονείς και τους δασκάλους τους. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Δ. Φίλιππας, με την έκδοση του βιβλίου να τελεί υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

 14 Read more

Η αναγνώριση των κερμάτων μπορεί να εισαχθεί στη ζωή ενός παιδιού από την ηλικία των 4 ετών. Την ίδια περίπου περίοδο ένα παιδί μπορεί να καταλάβει την έννοια της αποταμίευσης, λέει ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Δ. Φίλιππας.

Ο βασικός στόχος είναι να παρουσιασθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη χρηματοοικονομική γνώση. Αυτό αναφέρει ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Δ. Φίλιππας, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ethnos.gr.

 3 Read more
Τα χρήματα δε φυτρώνουν στα δέντρα!

Το βιβλίο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!» παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Ά Αθηνών, ο Καθηγητής Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και ο κύριος Ιωάννης Καντώρος, CEO του Ομίλου INTERAMERICAΝ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας. Την συζήτηση διηύθυνε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, κύριος Γιώργος Ευγενίδης.

 3 Read more

Η έκδοση των επίσημων πρακτικών του 1ου Συνεδρίου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, έγινε τον Μάρτιο του 2018. Read more

 3