Μετά από την ιδιαίτερα υψηλή μεταβλητότητα που χαρακτήρισε το 2020 λόγω της πανδημίας, η πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων – ιδιαίτερα των πιο επικίνδυνων – κινήθηκε εντυπωσιακά για το 2021.

Το Bitcoin αναδείχθηκε πρωταθλητής των επενδύσεων με την εντυπωσιακή απόδοση του 59.8%, ενώ στις επόμενες θέσεις κατατάχθηκαν το πετρέλαιο με 56.4% και ο δείκτης εμπορευμάτων S&P GSCI με 37.1%, καθώς οι τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων εκτινάχθηκαν αυξήθηκαν σημαντικά.

 2 Read more

Το 2020, η Statista διενήργησε μια μελέτη αναφορικά με την διείσδυση των κρυπτονομισμάτων σε 74 χώρες, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα και εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Για το 2020 η Νιγηρία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην διείσδυση των κρυπτονομισμάτων, με το 32% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι κατέχουν ή χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα!

 2 Read more

Στο εξαιρετικό γράφημα που δημοσιοποιεί η Carmen Ang χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Kantar BrandZ, παρουσιάζονται τα 100 εμπορικά σήματα με την μεγαλύτερη χρηματοοικονομική αξία για το 2021.

Η διαδικασία για τον υπολογισμό και την κατάταξη είναι πολύπλοκη. Στηρίζεται αρχικά σε μια εκτίμηση της Kantar Brandz και στην συνέχεια, τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα συνδυάζονται με δεδομένα ποσοτικών ερευνών, που προέρχονται από περισσότερους από 170.000 καταναλωτές από ολόκληρο τον κόσμο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ολιστική εκτίμηση της αξίας των σημάτων, της φήμης καθώς και της ικανότητας των εταιρειών να δημιουργούν αξία.

 3 Read more

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη τα 2000 τελευταία χρόνια;

Από το 2014 η Κίνα είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο σε όρους Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος εκφρασμένο σε δολάρια PPP (Purchasing Power Parity). Το μέτρο αυτό χρησιμοποιούν οι διεθνείς οργανισμοί για σύγκριση μεταξύ κρατών που έχουν διαφορετικό νόμισμα, διαφορετικής αγοραστικής αξίας.

 3 Read more

Ποιες είναι οι εταιρείες που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας χρηματιστηριακής ελίτ, με αξία πάνω από 1 τρις δολάρια;

Ελάχιστες εισηγμένες εταιρείες έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσουν σε κεφαλαιοποίηση το μυθικό όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

 1 Read more

Το χρηματοοικονομικό άγχος συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού – Νέα ευρήματα από τις Η.Π.Α.

Ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών αναφέρουν πως αισθάνονταν σημαντικό χρηματοοικονομικό άγχος ακόμη και πριν από την έλευση της πανδημίας.

Το χρηματοοικονομικό άγχος – η αδυναμία δηλαδή να ανταποκριθούμε στις άμεσες χρηματοοικονομικές μας υποχρεώσεις όπως είναι η πληρωμή των λογαριασμών μας, των δόσεων των πιστωτικών καρτών μας ή άλλων δανείων μας – έχει συνδεθεί με σοβαρές σωματικές και ψυχοσωματικές ασθένειες.

 2 Read more