Οι 6 από τις 10 πόλεις με τον μεγαλύτερο αριθμό ουρανοξυστών ανήκουν πλέον στην Κίνα!

Η πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες στον κόσμο είναι το Χονγκ Κονγκ!

Παλαιότερα, είχαμε συνδέσει τους ουρανοξύστες με την Αμερική και φυσικά με την Νέα Υόρκη… Αυτή η πραγματικότητα ανήκει πλέον στο παρελθόν! Η Κίνα κυριαρχεί και εδώ!

Στο παρακάτω ιδιαίτερα εντυπωσιακό γραφικό, το οποίο δημιούργησε η Visual Capitalist χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο Υψηλών Κτηρίων και Αστικού Περιβάλλοντος (Council of Tall Buildings and Urban Habitat- CTBUH), παρουσιάζονται οι 25 πόλεις με τους περισσότερους ουρανοξύστες και υπερυψηλά κτίρια παγκοσμίως για το 2023.

 5 Read more

Ολοκληρώνουμε τις αναρτήσεις μας σχετικά με τον τζόγο, εξετάζοντας τις χώρες με τις μεγαλύτερες αγορές διαδικτυακού τζόγου για το 2021!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, και το οποίο θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον εντονότερα στην εποχή του ψηφιακού χρήματος, είναι η αδυναμία αίσθησης της δαπάνης των χρημάτων μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο εγκέφαλος, όταν καταναλώνουμε με κέρματα ή κυρίως με χαρτονομίσματα -αυτό που λέμε fiat money- αισθάνεται απώλεια, ενώ όταν καταναλώνουμε με πιστωτικές κάρτες ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δεν αισθάνεται απώλεια!

Αυτή είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα για τους πολίτες αναφορικά με την άσκοπη σπατάλη χρημάτων και την υπερχρέωση…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο τζόγος!

 5 Read more

Στην προτελευταία θέση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα. Η πρωτιά της Φινλανδίας και ο Παγκόσμιος Χάρτης Ευτυχίας. Γράφει ο Νικόλαος Δ. Φίλιππας.

Τελικά, τι είναι πιο σημαντικό για έναν πολίτη; Απλά ένας ψυχρός αριθμός, όπως είναι το κατά κεφαλήν προϊόν ή εισόδημα, με τα τόσα μειονεκτήματα, ή μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει μια σειρά από παράγοντες, τόσο ποσοτικούς, όπως το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π., όσο και άλλους πιο ποιοτικούς, όπως είναι η κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία για τον καθορισμό των επιλογών στην προσωπική ζωή των πολιτών, η γενναιοδωρία και οι αντιλήψεις σχετικά με την διαφθορά;

 4 Read more

Η Ομάδα των Επτά (G7), η οποία δημιουργήθηκε το 1975, αποτελεί ένα ανώτατου επιπέδου διακυβερνητικό πολιτικό φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Τα μέλη της ομάδας ήταν οι μεγαλύτερες προηγμένες οικονομίες στον κόσμο και παράλληλα οι πλουσιότερες φιλελεύθερες δημοκρατίες.

 8 Read more

Τελικά, τι είναι πιο σημαντικό για έναν πολίτη; Η πορεία ενός ψυχρού αριθμού όπως είναι το κατά κεφαλήν προϊόν ή το κατά κεφαλήν εισόδημα με τα τόσα μειονεκτήματα που παρουσιάζουν, ή μια ολιστική προσέγγιση της ποιότητας ζωής των πολιτών που θα περιλαμβάνει μια σειρά από παράγοντες, τόσο ποσοτικούς όπως είναι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, όσο και άλλους ποιοτικούς, όπως είναι η κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο ζωής, το περιβάλλον, η ελευθερία για τον καθορισμό των επιλογών στην προσωπική ζωή των πολιτών, η αξιοκρατία και η αντίληψη τους σχετικά με την διαφθορά;

 8 Read more

Τελικά, τι είναι πιο σημαντικό για έναν πολίτη; Απλά ένας ψυχρός αριθμός, όπως είναι το κατά κεφαλήν προϊόν ή εισόδημα με τα τόσα μειονεκτήματα, ή μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει μια σειρά από παράγοντες, τόσο ποσοτικούς όπως το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. όσο και άλλους πιο ποιοτικούς όπως είναι η κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία για τον καθορισμό των επιλογών στην προσωπική ζωή των πολιτών, η γενναιοδωρία και οι αντιλήψεις σχετικά με την διαφθορά;

Παρά την δυσκολία ποσοτικοποίησης των ποιοτικών αυτών μεταβλητών, πληθώρα αξιόπιστων διεθνών οργανισμών προσφέρουν τις επιστημονικές τους προσεγγίσεις. Ίσως η πιο σημαντική από αυτές, είναι η προσέγγιση που αναπτύσσεται στην Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας (World Happiness Report).

 5 Read more