Η διδασκαλία των νεαρών παιδιών για τα χρήματα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς τα βοηθά να ευαισθητοποιηθούν από νωρίς σχετικά με την διαχείρισή τους και να ανακαλύψουν ποια θα πρέπει να είναι η σχέση τους με αυτά. Πως θα μπορούσαμε όμως να το επιτύχουμε αυτό χρησιμοποιώντας έναν ευχάριστο τρόπο, ο οποίος θα εξάπτει την φαντασία και θα προσφέρει παράλληλα τα χρήσιμα συμπεράσματα που πρέπει να παρουσιασθούν στα παιδιά;

Η ιστορία των Άρκο και Ίρις, έχοντας αποδοθεί ως παιδικό παραμύθι, προσφέρει στα παιδιά αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό.

Οι δύο μικροί ήρωες της ιστορίας μας αποτελούσαν για πολλά χρόνια μέρος ενός όμορφου κουμπαρά στα εκθέματα του Μουσείου Αποταμίευσης στο Τορίνο της Ιταλίας. Ένα βράδυ, μεταμορφώνονται σε πραγματικά παιδιά και βάζουν στόχο να εξερευνήσουν τον κόσμο, ξεκινώντας ένα περιπετειώδες ταξίδι στη Νότια Αμερική.

Το ταξίδι των δύο μικρών ηρώων μας θα δώσει στους γονείς την ευκαιρία να περάσουν μια διασκεδαστική βραδιά με τα παιδιά τους, μαθαίνοντας σε αυτά νέες έννοιες, προτρέποντάς τα να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα χρήματά τους, μέσω μίας αλληλουχίας γεγονότων που αποδίδονται με ευφάνταστο και ευχάριστο για τα παιδιά τρόπο.

Το βιβλίο «Άρκο και Ίρις στη Νότια Αμερική» αναπτύχθηκε από το Museo del Risparmio, προσφέροντας στους γονείς και στους δασκάλους έναν τρόπο να εισαγάγουν την έννοια της χρηματοοικονομικής ανεξαρτησίας στα παιδιά και να τα διδάξουν πως η ισορροπημένη σχέση τους με τα χρήματα τα βάζει στον σωστό δρόμο για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με το Museo del Risparmio, η ιστορία των Άρκο και Ίρις μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα και διατίθεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή. Η μετάφραση έγινε από την Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου και Διδάκτορα Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Βασιλική Α. Τζώρα.

Η απόδοση του παραμυθιού στην ελληνική γλώσσα αποτελεί παράλληλα και μία από τις κοινές δράσεις των δύο οργανισμών στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας χρηματοοικονομικής ευαισθητοποίησης «Global Money Week 2022», η οποία διοργανώνεται από το Διεθνές Δίκτυο Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD/INFE).

Επιλέγοντας την παρακάτω εικόνα, μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε άμεσα στην ηλεκτρονική συσκευή σας το πλήρες αρχείο του βιβλίου σε ψηφιακή μορφή!

Share this post on: