Άρθρα δημοσιευμένα στον τύπο

Ο αυξανόμενος κίνδυνος να μην αποταμιεύουν οι νέοι ή να χρωστάνε από νωρίς και πώς συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του οι εφαρμογές για παιδιά και εφήβους. Η ελληνική startup που επιχειρεί στον κλάδο. Γράφει ο Δ. Γεωργίου.

 Like Read more
Νικόλαος Φίλιππας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Φίλιππας, μας μίλησε για ουκ ολίγα ζωτικής σημασίας ζητήματα: από το Personal Finance και τα ψηφιακά νομίσματα, μέχρι  την προσωπική ευημερία. Κυρίως, όμως, αναφέρθηκε στη νέα γενιά…

 Like Read more
Νικόλαος Φίλιππας

Ας θυμηθούμε κάτι που έχουμε ξεχάσει προς το παρόν και ελπίζουμε σύντομα να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας και να ασχοληθούμε με την ουσία της ζωής που είναι η ευτυχία των πολιτών.

Ποιες είναι όμως οι χώρες με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες στον κόσμο; Σύμφωνα με την μελέτη των Helliwell J, Layard R and Sachs J (2019) ,World Happiness Report, New York, Sustainable Development Solutions Network για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών με στοιχεία για 156 χώρες και την περίοδο 2016- 2018 οι Σκανδιναβικές χώρες (Φινλανδία Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ολλανδία ) είναι στις πέντε πρώτες θέσεις παγκοσμίως και καταφέρνουν να συνδυάσουν αποτελεσματικά το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, την ύπαρξη ισχυρού κοινωνικού κράτους, ποιοτικές υπηρεσίες στην υγεία, ελευθερία , έλλειψη διαφθοράς και άλλες παραμέτρους που αφορούν την ποιότητα της ζωής και την ευημερία των πολιτών .

 Like Read more
Νικόλαος Φίλιππας
Νικόλαος Φίλιππας

Κόντρα στις γνώμες των «ειδικών», το δημοφιλές κρυπτονόμισμα συνεχίζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις. Από τις 7 Ιανουαρίου είναι πλέον το 16ο νόμισμα σε αξία στον κόσμο, ξεπερνώντας το ρωσικό ρούβλι! Γράφει ο καθηγητής Νικόλαος Φίλιππας.

 1 Read more