Ο ιστότοπος www.gfli.gr αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα της «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΑΦΜ : 997099172 – ΔΟΥ: ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ – Έδρα: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 55, T.K.: 174 55, ΑΛΙΜΟΣ. Πριν περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται γενικά αναφορικά με κάθε σημείο της ιστοσελίδας, το οποίο βρίσκεται εντός της διεύθυνσης www.gfli.gr. Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην ως άνω ιστοσελίδα www.gfli.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεσή σας με αυτούς.

Σκοπός

Ο διαδικτυακός τόπος www.gfli.gr («ιστότοπος» ή «website») δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (GFLI) με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και κάθε ενδιαφερομένου για τις δραστηριότητές του.

Ισχύς Όρων Χρήσης

Η πλοήγηση στον παραπάρω ιστότοπο υπόκειται στους παρόντες όρους («Όροι Χρήσης»). Οι Όροι Χρήσης ισχύουν από την ανάρτησή τους στο website του www.gfli.gr και μπορούν να τροποποιούνται όποτε κρίνεται απαραίτητο. Η περιήγηση σε αυτό το website συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης από μέρους σας. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε να τους διαβάσετε προσεκτικά και να επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να παραμένετε ενήμεροι για τυχόν τροποποιήσεις. Αν διαφωνείτε με τους Όρους Χρήσης, θα πρέπει να απέχετε από οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου του www.gfli.gr.

Υποχρεώσεις Επισκεπτών/Νόμιμη Χρήση

Όταν επισκέπτεστε τον παρόντα ιστότοπο, θα πρέπει να ενεργείτε αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και να απέχετε από οποιαδήποτε παράνομη ή κακόβουλη χρήση ή χρήση που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία του website, στο www.gfli.gr, στα μέλη του ή σε οποιονδήποτε τρίτο. Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω υποχρεώσεών σας με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας στην www.gfli.gr, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης ή δυσλειτουργίας του website, ευθύνεστε πλήρως έναντι του www.gfli.gr, το οποία θα μπορεί να στραφεί εναντίον σας και να διεκδικήσει αποζημίωση.

Παρεχόμενες πληροφορίες

Το www.gfli.gr δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.gfli.gr, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, που αναρτάται στο www.gfli.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του www.gfli.gr και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του www.gfli.gr ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το www.gfli.gr ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα του www.gfli.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεσή τους στις ιστοσελίδες www.gfli.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν εκτείνονται σε τυχόν νομοθετικά κείμενα ή επίσημα κείμενα αρμόδιων αρχών που είναι δημοσιευμένα και που τυχόν «ανεβαίνουν» στo www.gfli.gr προς διευκόλυνση των χρηστών της. Ο ιστότοπος www.gfli.gr δύναται να περιέχει προϊόντα βιομηχανικής ή εμπορικής ιδιοκτησίας τρίτων, όπως λ.χ. τα εμπορικά σήματα των εταίρων- συμμάχων- χορηγών του www.gfli.gr οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη νόμιμη χρήση και προστασία τους.

Υποχρεώσεις χρήστη

Οι χρήστες των ιστοσελίδων www.gfli.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτές για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών

Προσωπικά στοιχεία χρήστη

Ο χρήστης δηλώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι δίδει τη συγκατάθεσή του να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά του στοιχεία (διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όνομα) που αυτός ο ίδιος γνωστοποιεί στο διαχειριστή της ιστοσελίδας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του-πλοήγησης στον παρόντα δικτυακό τόπο, με σκοπό να ενημερώνεται για σχετικές ενημερώσεις, για διαφημιστικές καμπάνιες, για νέα του δικτυακού τόπου κ.α.

Ισχύς Όρων Χρήσης

Η πλοήγηση στον παραπάρω ιστότοπο υπόκειται στους παρόντες όρους («Όροι Χρήσης»). Οι Όροι Χρήσης ισχύουν από την ανάρτησή τους στο www.gfli.gr και μπορούν να τροποποιούνται όποτε κρίνεται απαραίτητο. Η περιήγηση σε αυτό το website συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης από μέρους σας. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε να τους διαβάσετε προσεκτικά και να επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να παραμένετε ενήμεροι για τυχόν τροποποιήσεις. Αν διαφωνείτε με τους Όρους Χρήσης, θα πρέπει να απέχετε από οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου του www.gfli.gr.

Υποχρεώσεις Επισκεπτών/Νόμιμη Χρήση

Όταν επισκέπτεστε τον παρόντα ιστότοπο, θα πρέπει να ενεργείτε αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και να απέχετε από οποιαδήποτε παράνομη ή κακόβουλη χρήση ή χρήση που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία του www.gfli.gr, στα μέλη του ή σε οποιονδήποτε τρίτο. Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω υποχρεώσεών σας με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας στo www.gfli.gr, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης ή δυσλειτουργίας του website, ευθύνεστε πλήρως έναντι του www.gfli.gr, το οποία θα μπορεί να στραφεί εναντίον σας και να διεκδικήσει αποζημίωση.

Αποποίηση ευθύνης

Το www.gfli.gr καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια για να διασφαλίσει την αδιάκοπη και ασφαλή λειτουργία του website του καθώς και την ακρίβεια και ορθότητα των πληροφοριών που αυτό περιέχει. Ωστόσο, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα παρουσιασθούν τεχνικά σφάλματα, ιοί ή άλλα επιβλαβή στοιχεία, ή απλώς απρόβλεπτες συνθήκες που θα παρακωλύσουν την προσδοκώμενη λειτουργία του website. Επίσης, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πληροφορίες που είναι αναρτημένες είναι επικαιροποιημένες, πλήρεις και ακριβείς. Το www.gfli.gr δεν υπέχει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία τυχόν υποστεί ο επισκέπτης ή τρίτος από την πλοήγηση στο website ή τη χρήση πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό.

Σύνδεση με διαδικτυακούς τόπους τρίτων

Το website μπορεί να περιέχει (υπερ)συνδέσμους (links, hyperlinks, banners) προς τους διαδικτυακούς τόπους των εταιρειών – μελών μας ή τρίτων. Η παραπομπή σε αυτούς γίνεται μόνο προς διευκόλυνσή σας και η χρήση αυτών γίνεται αποκλειστικά με δική σας πρωτοβουλία και ευθύνη. Το www.gfli.gr δεν ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο και δεν φέρει καμία ευθύνη αναφορικά με το περιεχόμενο των διαδικτυακών αυτών τόπων.

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι Όροι Χρήσης διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Αρμόδια δικαστήρια για την ερμηνεία των Όρων Χρήσης και την επίλυση διαφορών που τυχόν ανακύψουν από την εφαρμογή τους ορίζονται αποκλειστικά τα Δικαστήρια της Αθήνας.