Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού - Επιστημονικοί Συνεργάτες

Μία πρόσφατη είδηση είναι πως οι ερευνητές της Google αποκάλυψαν τη δημιουργία μίας μηχανής τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα έχει την αίσθηση της όσφρησης. Κατηγοριοποιώντας με ακρίβεια τις διαφορετικές οσμές και αξιολογώντας τη μοριακή τους δομή οι ερευνητές εισήγαγαν τα σχετικά δεδομένα στο νευρωνικό δίκτυο του μηχανήματος.

 Like Read more

Σε μια περίοδο που το κατά κεφαλήν παγκόσμιο χρέος ανέρχεται στα 86.000 δολάρια και οι πολίτες αντιμετωπίζουν αυξημένο άγχος, η αλλαγή του τρόπου ζωής και η επίτευξη ευημερίας αναδεικνύονται ως προτεραιότητα

 1 Read more

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, δισεκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο αδυνατούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και να καταλάβουν βασικές οικονομικές έννοιες, όπως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και πώς αυτό διαμορφώνεται, την ποσοτική χαλάρωση και τι συνέπειες έχει στο ύψος των επιτοκίων και στο μέλλον των συντάξεων, το πώς η αύξηση του προσδόκιμου ζωής επηρεάζει το ύψος των μελλοντικών συντάξεων, την έννοια της δίκαιης τιμής και πώς δημιουργούνται οι «φούσκες», τον υπερδανεισμό και τις διαχρονικές επιπτώσεις του.

 Like Read more

 

‘Εχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016 το οποίο σε αντίθεση με τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις της εποχής εκείνης [1], κατέγραψε  την απόφαση των Βρετανών για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Πιο συγκεκριμένα 17,410,742 (51.89%) πολίτες ψήφισαν την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ και 16,141,241 (48.11%) προτίμησαν την παραμονή στην Ευρωπαική Οικογένεια.

 2 Read more

O ψηφιακός μετασχηματισμός της παγκόσμιας οικονομίας πραγματοποιείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, διαμορφώνοντας νέες τεχνολογικές δομές που βρίσκουν εφαρμογή σε όλο το εύρος του χρηματοοικο­νομικού και ασφαλιστικού συστήματος.

 Like Read more