Μετά το πρώτο σοκ της πανδημίας, οι τιμές των μετοχών και οι αξίες των εισηγμένων εταιριών εκτοξεύτηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, πλην της Ελλάδας. Ο λόγος είναι κυρίως τα χαμηλά επιτόκια που οι Κεντρικές Τράπεζες παράλογα συντηρούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

 Like Read more

Ο «χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός» αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας. Πρώτος ο αθηναίος ιστορικός Ξενοφών περιέγραψε, μεθοδικά και συστηματικά, στην πραγματεία του ο «Οικονομικός», τη σημασία της γνώσης για τη διαχείριση ενός νοικοκυριού (οικονομική οικιακή διοίκηση).

 Like Read more

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Hellenic Financial Literacy Institute) ανακοίνωσε ότι από τις 2 Απριλίου του 2021 είναι συνδεδεμένο μέλος (affiliated member) του Διεθνούς Δικτύου Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ (INFE) μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σε αυτό.

 Like Read more

Tα μετοχικά α/κ που δεν πρόβλεψαν το 2020 την πτώση του Χρηματιστηρίου. Πώς διαμορφώνεται ο συνολικός κίνδυνος και ο συντελεστής beta με βάση τα ιστορικά στοιχεία. Γράφει ο Σόλωνας Ανδρονής.

 Like Read more