Το βιβλίο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!» παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Ά Αθηνών, ο Καθηγητής Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και ο κύριος Ιωάννης Καντώρος, CEO του Ομίλου INTERAMERICAΝ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας. Την συζήτηση διηύθυνε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, κύριος Γιώργος Ευγενίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο του Νικολάου Δ. Φίλιππα με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα», αποτελεί το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών στην Ευρώπη.

Μέσα από το πλούσιο σε έννοιες και περιεχόμενο κείμενο, αλλά και μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα ευχάριστα παιχνίδια, ο συγγραφέας θέτει τις βάσεις για την δημιουργία μιας νέας γενιάς χρηματοοικονομικά ενήμερων και υπεύθυνων πολιτών.

Μίας γενιάς σε μία κοινωνία όπου όλοι οι πολίτες χωρίς κανένα χρηματοοικονομικό αποκλεισμό, θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν την «μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, την χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων, καθώς και την λειτουργία και τους κινδύνους των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους, με απώτερο σκοπό την επίτευξη της ευημερίας τους για όλο το διάστημα της ζωής τους.

Πως θα προμηθευτείτε το βιβλίο

Το βιβλίο του Προέδρου του Ινστιτούτου, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαου Δ. Φίλιππα, με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!», διατίθεται αποκλειστικά από τις Εκδόσεις Πεδίο, Λυκαβηττού 1 & Ακαδημίας, Αθήνα (τηλ: 2103229620), και ηλεκτρονικά ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!

Share this post on: