Το 2020, η Statista διενήργησε μια μελέτη αναφορικά με την διείσδυση των κρυπτονομισμάτων σε 74 χώρες, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα και εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Για το 2020 η Νιγηρία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην διείσδυση των κρυπτονομισμάτων, με το 32% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι κατέχουν ή χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενήλικου πληθυσμού της Νιγηρίας είναι νέοι και εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ενώ το υψηλό κόστος της διασυνοριακής αποστολής χρημάτων με τον συμβατικό τρόπο, έχει κάνει έναν μεγάλο αριθμό πολιτών να στραφούν σε τοπικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που εξυπηρετούν εργαζομένους στο εξωτερικό και τις οικογένειές τους. Σημαντικό ρόλο στην διείσδυση των κρυπτονομισμάτων στη Νιγηρία διαδραματίζει και η συνεχής υποτίμηση του εθνικού νομίσματός της, του Naira.

Το δεύτερο και το τρίτο υψηλότερο ποσοστό χρήσης κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκαν στο Βιετνάμ και στις Φιλιππίνες, αντίστοιχα. Οι πληρωμές εμβασμάτων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ευρεία χρήση των κρυπτονομισμάτων και σε αυτές τις χώρες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Τουρκία. Όπως και στην περίπτωση της Νιγηρίας, η ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους για την δημοφιλία των κρυπτονομισμάτων και στην συγκεκριμένη χώρα.

Εκτός από τους χρήστες στην Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία, μια ακόμη περιοχή του κόσμου στην οποία βρίσκονται πολλοί χρήστες κρυπτονομισμάτων είναι η Λατινική Αμερική. Το Περού προηγείται στην υιοθέτησή τους με ποσοστό 16% των ερωτηθέντων, ενώ και η Βραζιλία, η Κολομβία, η Αργεντινή, το Μεξικό και η Χιλή σημείωσαν διψήφια ποσοστά.

Η Ελβετία ήταν η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα (κατά ποσοστό 11% η καθεμία). Τα ευρωπαϊκά και τα αγγλικά έθνη εμφάνισαν γενικότερα πολύ χαμηλά επίπεδα υιοθέτησης.

Η Ιαπωνία, τέλος, ήταν η χώρα στην έρευνα που εμφάνισε τον χαμηλότερο αριθμό ερωτηθέντων οι οποίοι ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν ή κατέχουν κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, μόνο το 4% δήλωσε ότι είχε εμπειρία σχετικά με διάφορα προϊόντα κρυπτονομισμάτων, το χαμηλότερο ποσοστό στην έρευνα μαζί με τη Δανία.

Infographic by Statista

Free Stock photos by Vecteezy

Share this post on: