Μετά από την ιδιαίτερα υψηλή μεταβλητότητα που χαρακτήρισε το 2020 λόγω της πανδημίας, η πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων – ιδιαίτερα των πιο επικίνδυνων – κινήθηκε εντυπωσιακά για το 2021.

Το Bitcoin αναδείχθηκε πρωταθλητής των επενδύσεων με την εντυπωσιακή απόδοση του 59.8%, ενώ στις επόμενες θέσεις κατατάχθηκαν το πετρέλαιο με 56.4% και ο δείκτης εμπορευμάτων S&P GSCI με 37.1%, καθώς οι τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αυξήθηκαν σημαντικά.

Οι τιμές των ακινήτων εκτινάχθηκαν κατά 35.1% σύμφωνα με τον δείκτη Dow Jones Real Estate Index και οι τιμές των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Standard and Poor’s 500 ανέβηκαν κατά μέσο όρο 26.9%.

Την χειρότερη επίδοση πέτυχε το ασήμι με -11.7%, ο δείκτης MSCI των αναδυόμενων αγορών με απώλειες 5.5% και ο χρυσός με απώλειες 3.6%.

Οι προσδοκώμενες αυξήσεις των επιτοκίων στις Η.Π.Α. αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, ενώ απομένει να δούμε και τις μελλοντικές επιπτώσεις τους σε όλο το εύρος των εναλλακτικών επενδύσεων.

Και προσοχή… οι παρελθούσες αποδόσεις δεν είναι ενδεικτικές των μελλοντικών!

Infographic by Visual Capitalist

Free Stock photos by Vecteezy

Share this post on: