Ποιος είναι ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI);

Πάνω από τα 55.000 δολάρια πάλι τo Bitcoin!

Ευνοϊκές οι συνθήκες για τα κρυπτονομίσματα!

Το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών για την αγορά κρυπτονομισμάτων, δημιούργησε την ανάγκη κατασκευής ενός “Γενικού Δείκτη” που να αντανακλά την πορεία της αγοράς αυτής, αφού το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει πλέον διαχυθεί και σε άλλα κρυπτονομίσματα πέραν του Bitcoin.

Ο δείκτης BGCI κατασκευάστηκε με σκοπό να καλύψει ακριβώς αυτό το κενό, παρέχοντας πληροφορίες για την καθημερινή πορεία ενός ”καλαθιού” κρυπτονομισμάτων.

Ο δείκτης υπολογίζεται από την γνωστή εταιρία Bloomberg, η οποία είναι και ο διαχειριστής του· στην επωνυμία όμως περιλαμβάνεται και η εταιρία Galaxy Digital Capital Management.

Ο δείκτης δημιουργήθηκε επίσημα στις 3 Μαΐου του 2018, όμως ιστορικά στοιχεία δημοσιεύονται για αυτόν από τις 2 Αυγούστου του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την περίοδο δημιουργίας του μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2021, η απόδοση του δείκτη είναι πάνω από 160% ενώ, για λόγους συγκρισιμότητας, ο Dow Jones πέτυχε 42% για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η σύνθεση του δείκτη την 1η Αυγούστου του 2021 ήταν: 40% Bitcoin, 40% Ethereum, 8.52% Bitcoin Cash, 8.32% Litecoin και 3.16% EOS.

Ο δείκτης ακολουθεί πλήρως τους επιστημονικούς κανόνες αναφορικά με την κατασκευή δεικτών και αναθεωρείται κάθε μήνα.

Share this post on: