Η πρώτη δράση του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στα πλαίσια της Global Money Week 2022: Η προσαρμογή της πρώτης εκπαιδευτικής ενότητας του «Προγράμματος @ξία» σε μορφή βίντεο-μαθήματος!

Χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε τις συνοδευτικές ασκήσεις της εκπαιδευτικής ενότητας: https://cutt.ly/lARY91w

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος @ξία: https://cutt.ly/XARUqDJ

Το παρόν βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της Global Money Week 2022. Το εκπαιδευτικό υλικό του βίντεο αποτελεί την πρώτη μαθησιακή ενότητα της πρωτοποριακής και εξειδικευμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας (microsite) του προγράμματος, με σκοπό την καλλιέργεια της χρηματοοικονομικής γνώσης και την χρηματοοικονομική ενδυνάμωση παιδιών ηλικίας 9 έως 11 ετών.

Το «Πρόγραμμα @ξία» δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ).

Με το «Πρόγραμμα @ξία» βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς χρηματοοικονομικά υπεύθυνων και ενημερωμένων πολιτών!

Λίγα λόγια για την συμμετοχή μας στην φετινή Global Money Week:

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού θα στηρίξει τις συλλογικές προσπάθειες της Ελλάδας στην φετινή Global Money Week, με στόχο να προσεγγίσει τα παιδιά και τους νέους μας για έναν ξεχωριστό σκοπό· να ενσταλάξει σημαντικές αξίες σε σχέση με όλες τις πτυχές της υπεύθυνης διαχείρισης των χρημάτων.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της ετήσιας εκστρατείας χρηματοοικονομικής ευαισθητοποίησης, η οποία υπογραμμίζει την εξέχουσα σημασία της διδασκαλίας των παιδιών και των νέων σχετικά με τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό.

Όλοι πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται τα χρήματα με σύνεση. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο.

Η διεθνής εκστρατεία Global Money Week διοργανώνεται από το Διεθνές Δίκτυο Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ – OECD). Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού αποτελεί συνδεδεμένο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ από τον Απρίλιο του 2021.

Ακολουθήστε μας κατά την εβδομάδα 21-27 Μαρτίου 2022, για να γιορτάσουμε μαζί την Global Money Week 2022! Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και θα προσφέρει πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό για την ελληνική συμμετοχή στην φετινή εκστρατεία. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε περισσότερα!

Share this post on: