Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συμμετοχή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στην Family Economy Week 2022

10 Οκτωβρίου 2022 - 14 Οκτωβρίου 2022

Συμμετοχή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ως International Partner στις εργασίες του Διεθνούς Forum «Family Economy Week 2022»

Στην Ιταλία, ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην χρηματοοικονομική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, ο ιταλικός οργανισμός ProfessioneFinanza και το Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτισμού και Oικονομικής Εκπαίδευσης (Τhe International Institute for Culture and Economic Education – IICEE), υλοποιούν την δράση «Family Economy Week 2022», η οποία διοργανώνεται υπό την υψηλή αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η δράση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την Ιταλία, κατά την διάρκεια του οποίου 56 διακεκριμένες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για την οικονομία, την χρηματοοικονομική διαχείριση και εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να εμβαθύνουν στα ζητήματα αυτά και να καθοδηγήσουν μία νέα ιταλική αλλά και διεθνή αναγέννηση.

Καθημερινά, οι πολίτες καλούνται να λάβουν ολοένα και πιο δύσκολες χρηματοοικονομικές αποφάσεις, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν πληθώρα νέων παραγόντων που δεν μπορούν να ελέγξουν. Σήμερα λοιπόν αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να αφυπνιστούν και να ενδυναμωθούν οι πολίτες, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν πραγματικά συνειδητές και συνετές επιλογές, τόσο για το δικό τους μέλλον όσο και για το μέλλον των παιδιών τους. Με κεντρικό σύνθημα «Make Your Choice», η δράση τοποθετεί την διάδοση της χρηματοοικονομικής ευαισθητοποίησης και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στο επίκεντρο των στόχων της.

Υπό αυτή την προοπτική, το Διεθνές Forum «Family Economy Week» γίνεται ο καταλύτης για την αποτύπωση και την διάδοση των καλύτερων ιδεών και προτάσεων στον οικονομικό, χρηματοοικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό τομέα, με σκοπό να ενσταλάξει στην Ιταλία, αλλά και διεθνώς, ένα αυθεντικό κύμα αλλαγής∙ την ενέργεια μιας νέας οικονομίας που εστιάζει σε τρεις θεμελιώδεις έννοιες: Άνθρωποι, Πλανήτης και Καινοτομία. Αυτό είναι το θεμέλιο για να οραματιστούμε και να οικοδομήσουμε το βιώσιμο μέλλον που όλοι θέλουμε, έναν νέο κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι και η ευημερία του πλανήτη συμβαδίζουν με τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Το Διεθνές Forum «Family Economy Week» επιστρέφει αυτή την εβδομάδα (10 – 14 Οκτωβρίου) με την τρίτη έκδοσή του∙ μία σημαντική σε επίπεδο προτάσεων και χάραξης πολιτικής σειρά διαδικτυακών πάνελ και ομιλιών, με την δράση να έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάπτυξη και την ανάδειξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων και δράσεων χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και ενδυνάμωσης.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού υποστηρίζει ενεργά την δράση και συμμετέχει ως International Partner στο Διεθνές Forum «Family Economy Week 2022», οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα στις 17:30 (ώρα Ελλάδος).

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών/ομιλιών και να εγγραφείτε για την παρακολούθησή τους: https://cutt.ly/kBj639n

Λεπτομέρειες

Αρχή:
10 Οκτωβρίου 2022
Τέλος:
14 Οκτωβρίου 2022
Ιστοσελίδα:
https://cutt.ly/kBj639n