Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε θεματικό πάνελ σχετικά με την καταπολέμηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων στα πλαίσια του Διεθνούς Forum «Family Economy Week 2022»

12 Οκτωβρίου 2022 @ 11:30 - 13:00

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε θεματικό πάνελ σχετικά με την καταπολέμηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων στα πλαίσια του Διεθνούς Forum «Family Economy Week 2022»

Στα πλαίσια της ενεργού συμμετοχής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ως International Partner στο Διεθνές Forum «Family Economy Week 2022» και με σκοπό την ανάδειξη των κατάλληλων προτάσεων πολιτικής για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση και ενδυνάμωση των πολιτών σε διεθνές επίπεδο, ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού κύριος Ελευθέριος Κ. Νικολάου, πρόκειται να συμμετάσχει αύριο στο θεματικό πάνελ με γενικό τίτλο «Οι κοινωνικές ανισότητες δημιουργούν οικονομικές ανισότητες∙ από το χάσμα μεταξύ των φύλων, στην ανεργία των νέων έως το μισθολογικό χάσμα. Πως θα τις καταπολεμήσουμε;».

Στις τοποθετήσεις του, ο κύριος Νικολάου θα αναφερθεί στα ερευνητικά αποτελέσματα διεθνών και εθνικών ερευνών, και κυρίως της επιστημονικής μελέτης του Προέδρου και Ιδρυτή του Ινστιτούτου, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Νικόλαου Δ. Φίλιππα, και του Μεταδιδακτορικού Ερευνητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Χρήστου Αβδούλα, σχετικά με τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό και την Χρηματοοικονομική Ευημερία των προπτυχιακών φοιτητών της Γενιάς Ζ στην Ελλάδα, με ειδική αναφορά στα σχετικά αποτελέσματα που αφορούν στο φύλο και στο μορφωτικό επίπεδο των γονέων. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της αναφερόμενης μελέτης παρουσιάζονται σε μία πρωτότυπη επιστημονική δημοσίευση με τίτλο «Financial literacy and financial well-being among generation-Z university students: Evidence from Greece», στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «The European Journal of Finance».

Καταλήγοντας στις τοποθετήσεις του, ο κύριος Νικολάου θα εστιάσει σε προτάσεις πολιτικής για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της προώθησης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού σε όλες τις δημογραφικές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων, όπως για παράδειγμα των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και των οικογενειών μεταναστών), έτσι ώστε να μπορέσει σταδιακά να σπάσει ο κύκλος του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού και να καταπολεμηθούν οι έντονες έμφυλες και διαγενεακές κοινωνικές ανισότητες.

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες στο θεματικό πάνελ καθώς επίσης και να εγγραφείτε για την παρακολούθησή του (Έναρξη: 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδος): https://cutt.ly/1Bk9ux0

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12 Οκτωβρίου 2022
Ώρα:
11:30 - 13:00
Ιστοσελίδα:
https://cutt.ly/1Bk9ux0