Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Personal Finance: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα e-learning για όλους

2 Νοεμβρίου 2020 @ 19:00 - 21:00

Το Personal Finance αποτελεί τον κυρίαρχο όρο ο οποίος καλύπτει τις διάφορες πτυχές της διαχείρισης των χρημάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποταμίευση και στην επένδυση. Συμπυκνώνει το σύνολο των χρηματοοικονομικών γνώσεων και δράσεων που αφορούν τόσο στο άτομο (personal finance) όσο και στην οικογένεια (family finance).

Στα πλαίσια μιας ολιστικής χρηματοοικονομικής προσέγγισης το Personal Finance περιλαμβάνει την δημιουργία εισοδήματος (income), την «έξυπνη» κατανάλωση (spending), την κατάρτιση και την πιστή εφαρμογή ενός προϋπολογισμού (budgeting), τις σχέσεις μας με τις τράπεζες (banking), την προστασία μας μέσα από την ασφάλιση (insurance), το ύψος και την διαχείριση των στεγαστικών δανείων (mortgage loans), τις επενδύσεις (investments), τον προγραμματισμό για την συνταξιοδότηση (retirement planning), τον σωστό προγραμματισμό των φόρων (tax planning) και γενικότερα την βέλτιστη διαχείριση της περιουσίας μας.

Στην Ελλάδα κανένα Πανεπιστήμιο δεν προσφέρει ολιστικές σχετικές γνώσεις στο ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την ποιότητα της ζωής μας αντικείμενο του Personal Finance. Το ίδιο συμβαίνει και σε παγκόσμιο επίπεδο αν εξαιρέσουμε την Αμερική.

Η σωστή διαχείριση των χρημάτων μας τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις αναδεικνύεται πλέον ως πρωτεύον θέμα λόγω της παγκόσμιας υπερχρέωσης και της πρόσφατης πανδημίας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις χρηματοοικονομικές μας γνώσεις μακριά από τις παγίδες του λαϊκισμού.

Ο βασικός λοιπόν σκοπός του Personal Finance είμαστε εμείς! Επενδύουμε λοιπόν στον εαυτό μας, στην εκπαίδευση μας, στις εμπειρίες μας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν τα εφόδια και θα πετύχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής μας υγείας και η επίτευξη της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, θα οδηγήσουν στην μείωση του χρηματοοικονομικού μας άγχους και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι τελικά ο βασικός σκοπός του ανθρώπου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, δεν απαιτεί καμία απολύτως γνώση οικονομικών / χρηματοοικονομικών όρων και αποσκοπεί να αποδομήσει τις πολύπλοκες έννοιες που ακούμε καθημερινά. Στοχεύει στην κατανόηση των ευκαιριών και των παγίδων του πολύπλοκου χρηματοπιστωτικού συστήματος το οποίο μπορεί να οδηγήσει έναν απλό πολίτη σε υπερχρέωση, αλλά και σε επενδυτικά σφάλματα τα οποία μπορεί να επηρεάσουν, την ψυχολογία και την ποιότητα της ζωής διαχρονικά.

Για να κατανοήσει τις έννοιες της αποταμίευσης, της προσεκτικής κατανάλωσης, των κινδύνων των δανείων και των πιστωτικών καρτών και της προσοχής που οφείλουμε να έχουμε στην επιλογή των κατάλληλων επενδύσεων ανάλογα με τις ανάγκες μας και τον κίνδυνο. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει! Κάντε την εγγραφή σας τώρα!

Ιστοσελίδα προγράμματος: http://personalfinance.unipi.gr/

E-mail: personalfinance@unipi.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 20 84 261

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Νοεμβρίου 2020
Ώρα:
19:00 - 21:00