Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

E-Learning Personal Finance

4 Ιανουαρίου 2021 @ 08:00 - 17:00

Το Personal Finance αποτελεί τον κυρίαρχο όρο ο οποίος καλύπτει τις διάφορες πτυχές της διαχείρισης των χρημάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποταμίευση και στις επενδύσεις. Συμπυκνώνει το σύνολο των χρηματοοικονομικών γνώσεων και δράσεων που αφορούν τόσο το άτομο (personal finance) όσο και την οικογένεια (family finance).

Η ολιστική χρηματοοικονομική προσέγγιση απαιτεί την χρήση του Personal finance, το οποίο περιλαμβάνει την δημιουργία, την «έξυπνη» κατανάλωση (spending), την κατάρτιση και την πιστή εφαρμογή ενός προϋπολογισμού (budgeting), τις σχέσεις μας με τις τράπεζες (banking), την προστασία μας μέσα από την ασφάλιση (insurance), το ύψος και την διαχείριση των στεγαστικών δανείων (mortgage loans), τις επενδύσεις (investments), τον προγραμματισμό για την συνταξιοδότηση (retirement planning), τον σωστό προγραμματισμό των φόρων (tax planning) και γενικότερα την βέλτιστη διαχείριση της περιουσίας μας.

H σωστή διαχείριση των χρημάτων μας αποτελεί πλέον απαραίτητη δεξιότητα όλων των πολιτών για τον 21 αιώνα, φέρνοντας στο προσκήνιο *(αναδεικνύοντας) εκείνο το τμήμα της Χρηματοοικονομικής επιστήμης που ονομάζεται Προσωπική Χρηματοοικονομική (Personal Finance).
Στην νέα αυτή δύσκολη πραγματικότητα υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καινοτόμο προγράμμα ασύγχρονης εκπαίδευσης με θέμα την Προσωπική Χρηματοοικονομική.
Το πρόγραμμα προσφέρεται με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του Πανεπιστημίου του Πειραιά από τον Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Νικόλαο Φίλιππα και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τον 2ο κύκλο σπουδών!

Για περισσότερες λεπτομέρειες
http://personalfinance.unipi.gr/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Ιανουαρίου 2021
Ώρα:
08:00 - 17:00