Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1ο Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών

19 Απριλίου 2017

1ο Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Διοργάνωση του 1ο Συνεδρίου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κυρίου Παντελή Λάμπρου, Διευθυντή Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ανάλυσης Αγορών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Έπειτα ακολούθησαν οι κάτωθι ομιλίες:

  • «Ατομική ευθύνη και νέα γενιά. Αναστρέφεται ο Χρηματοοικονομικός Αναλφαβητισμός;» από τον κύριο Πάνο Παπάζογλου, Διευθύνοντα Συμβούλου της Ernst & Young, Greece.
  • «Η αυξανόμενη σπουδαιότητα του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού» από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κύριο Νικόλαο Φίλιππα.
  • «Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός, δημόσιος διάλογος και συμπεριφορική χρηματοοικονομική» από τον Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Adam Smith Business School του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, κύριο Γιώργο Πάνο.
  • «Χρηματοοικονομική επιμόρφωση, ανοιχτή δημοκρατία και χρηματοοικονομική σταθερότητα: Η κοινωνική πλατφόρμα PROFIT» από τον Γενικό Διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, κύριο Παναγιώτη Τουρναβίτη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των παρακάτω δύο ερευνών:

  • «Έρευνα για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό σε Κύπριους προπτυχιακούς φοιτητές» από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κύριο Παναγιώτη Ανδρέου.
  • «Έρευνα για τον Χρηματοοικονομικό Αναλφαβητισμό σε Έλληνες προπτυχιακούς φοιτητές» από την Υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κυρία Βάσια Τζώρα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος της Καθημερινής, κύριος Γιάννης Παπαδογιάννης.

Ακολουθούν η πρόσκληση και το πρόγραμμα του Συνεδρίου, φωτογραφίες από το Συνέδριο, επιλεγμένες διαφάνειες από το ηλεκτρονικό αρχείο της παρουσίασης της ομιλίας του κυρίου Φίλιππα: «Η αυξανόμενη σπουδαιότητα του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Απριλίου 2017